Matchreferat: Kånna IF – Häradsbäcks IF

Vi visste att matcherna skulle komma tätt inpå varandra efter det korta uppehållet efter seriepremiären mot Ryssby IF. Även denna gång skulle vi få besök av ett favorittippat lag i division 6 Älmhult.

Häradsbäcks IF som förra året slutade på första plats i samma serie, men inte lyckades ta klivet upp till division 5 stod för dagens motstånd. Vi hade räknat med en tuff match mot ett starkt lag.

Dem första matchminuterna i matchen kändes stela och kunde känna en hint av nervositet. Kånna tar tag i taktpinnen, rullar igång spelet och målchanserna börjar dyka upp. Vi missar dessvärre flertalet solklara lägen medan Häradsbäcks IF inte lyckas komma fram på samma vis. Gästerna tar dock ledningen med 0-1 efter 17 minuter och resultatet håller sig genom hela första halvlek. 

I omklädningsrummet under halvtidsvilan är besvikelsen stor hos hemmalaget. Vi vet att vi kan bättre och vi vet vad som gäller i andra halvlek. Vi samlar mod, kraft och kommer ut som ett helt annat lag i andra halvlek…

Bollen rullar i ett helt annat tempo, vi är aggressiva och påpassliga när målchanserna kommer. I den 58:e minuten reducerar Kånna till 1-1 där Nshan Mirzoyan skrivs in som målskytt i domarens bok. 10 minuter senare kommer ytterligare ett vasst läge som iskallt förvaltas av Goran Rustic och Kånna tar ledningen i matchen.

Häradsbäck får en frispark strax utanför straffområdet i den 74:e minuten som förvaltas på rätt sätt och vi har nu 2-2 i matchen. Dessvärre lyckas vi inte trots flera lägen trycka in segermålet och domaren blåser av matchen.

2-2 blir slutresultatet och hela Kånna-lägret går av planen i stor besvikelse. Vi plockar in 1 poäng i en match där vi kunde spikat igen kistan och kammat hem samtliga 3 poäng.

Coach Kurres kommentar om matchen: En bra match från Kånna där vi hade fått med oss samtliga 3 poäng ifall vi satt våra målchanser under de första 30 minuterna.

Facebook
Google+
http://www.kannaif.se/matchreferat-kanna-haradsbacks
Twitter

    Nästa match

    Huvudsponsor

    Almanacka